Wijkprojecten in Haags stadsdeel Escamp

Bij dit onderzoek heeft SOVIC het stadsdeelkantoor Escamp betrokken. Tevens is in kaart gebracht welke belangengroepen in dit stadsdeel - de zogenaamde stakeholders - een rol kunnen spelen in een gezamenlijke aanpak van deze vraagstukken. Uit dit onderzoek is een aantal prioriteiten vastgesteld, die met inzet en potentie van de bewoners en stakeholders aangepakt worden. Daarbij wordt vooral aandacht besteed aan kansen en mogelijkheden. Eén van deze prioriteiten is de overlast van jongeren in het stadsdeel. Voor de aanpak van dit vraagstuk heeft SOVIC drie projecten opgestart:

  1. een talentenreis voor 10 jongeren, gefinancierd door het Stadsdeel Escamp
  2. opzetten van een jongerenplatform voor actieve deelname in de eigen wijk, gefinancierd door Kansfonds
  3. vergroten van de maatschappelijke rol van de lokale voetbalvereniging VCS en SVH, gefinancierd uit middelen van Kansfonds

Project 1: is beschreven onder Portfolio Jongeren uit Haags stadsdeel Escamp op talentenreis.

Project 2: SOVIC heeft het Jongeren Escamp Platform (Jep) opgericht, in samenwerking met Building Better People en Resto van Harte en een groep jongeren. Het project biedt jongeren de mogelijkheid om initiatieven te ontplooien. Eén van deze initiatieven is de organisatie van JongerenResto’s. Dit zijn maandelijkse bijeenkomsten voor en door jongeren.

Project 3: het vergroten van de maatschappelijke rol van de lokale voetbalvereniging VCS. Met als uitgangspunten de analyse van de sociale vraagstukken in het stadsdeel, wordt in nauwe samenwerking met de vereniging bekeken hoe de sportclub kan inspelen op de bestaande uitdagingen. In februari 2017 is ook een traject gestart bij en met vv SVH in de Haagse nieuwbouwwijk Wateringse Veld.

Partners:            fonds21           rabobank           kansfonds

Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar 2017:HVK Logo liggend RGB124353 VL LOGO 2017  37001 EVF Logo CMYK  knltb logo rgb lig  KOMPAN NoPayoff CMYK  LOGO Nieuwspoort 2017 284C4064 Logo MA NL RGB mboRijnland logo kleur RGB    DH NL Rgb Comp   min OCW Logo1RO VJ Logo 2 RGB pos op wit x nl