Veertig Jongeren uit Amsterdam West op talentenreis

Gedurende de talentenreis wordt er gekeken naar hun talenten en kansen en niet naar belemmeringen en problemen. Deze positieve insteek heeft effect op hun motivatie, zelfvertrouwen en zelfstandigheid. De jongeren krijgen een duidelijk inzicht in hun talenten, drijfveren en ambitie en antwoord op de vraag wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Met meer inzicht in hun talenten en drijfveren kunnen de jongeren zich beter richten op hun toekomst en vergroten zij hun kans op succesvolle vervolgstappen naar arbeidsparticipatie.

De JATIZ-talentenreis bestaat uit een intake, talentenscan en een beroepen-, activiteiten- en interessescan. Daarna volgt een persoonlijk terugkoppelingsgesprek met een JATIZ-coach, waarin een vertaling wordt gemaakt van de bevindingen uit de scans naar de belevingswereld van de jongere. Deelname aan de talentenreis is een aanvulling op de begeleiding van Streetcornerwork, Sportbuurtwerk en Dock (voorheen IJdockzz). Deze organisaties werken reeds met de jongeren in het Stadsdeel Amsterdam West.

Partners:            fonds21           rabobank           kansfonds

Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar 2017:HVK Logo liggend RGB124353 VL LOGO 2017  37001 EVF Logo CMYK  knltb logo rgb lig  KOMPAN NoPayoff CMYK  LOGO Nieuwspoort 2017 284C4064 Logo MA NL RGB mboRijnland logo kleur RGB    DH NL Rgb Comp   min OCW Logo1RO VJ Logo 2 RGB pos op wit x nl