Jongeren uit Haags stadsdeel Escamp op talentenreis

De deelnemende jongeren in de leeftijd van 17 tot 27 jaar kampen over het algemeen met meervoudige problemen, waaronder bijvoorbeeld een instabiele woonsituatie, voortijdige schoolverlating, het ontbreken van diploma, geen zinvolle dagbesteding, verslaving en contact met justitie. Doel van deze talentenreis is de jongeren hun talenten te laten ontdekken, hun levensstijl te verbeteren en toe te werken naar een beter toekomstperspectief.

Tijdens de zes maanden durende talentenreis krijgen de jongeren inzicht in hun drijfveren en karaktereigenschappen en leren ze deze positief in te zetten in hun dagelijks leven. Op basis daarvan werken zij aan hun persoonlijk toekomstplan. Ook krijgen ze de mogelijkheid een cursus of workshop te volgen en krijgen ze de beschikking over een budget van 500 euro. Dit budget kunnen ze besteden aan zaken voor het ontwikkelen van hun talenten op weg naar de realisatie van hun droom.

 

Partners:            fonds21           rabobank           kansfonds

Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar 2017:HVK Logo liggend RGB124353 VL LOGO 2017  37001 EVF Logo CMYK  knltb logo rgb lig  KOMPAN NoPayoff CMYK  LOGO Nieuwspoort 2017 284C4064 Logo MA NL RGB mboRijnland logo kleur RGB    DH NL Rgb Comp   min OCW Logo1RO VJ Logo 2 RGB pos op wit x nl