Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar

Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar

Jaarlijks, pal voor Prinsjesdag, organiseert SOVIC de Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar op Het Plein in Den Haag, pal voor het gebouw van de Tweede Kamer.

sopj plein

Doel van dit evenement, dat in 2016 voor de tiende keer plaatsvond, is een brug te slaan tussen de publieke en private sectoren van de samenleving. Dit gebeurt door de organisatie van sportwedstrijden, een maatschappelijk debat over een actueel nationaal thema, de verkiezing van het sportiefste kamerlid en een gezamenlijke maaltijd ter afsluiting. De sportwedstrijden staan symbool voor de verbinding tussen politici en burgers. Het  maatschappelijke debat draagt bij aan de dialoog over belangrijke ontwikkelingen binnen de samenleving. Doel van de dialoog is om de thema's op de politieke agenda te krijgen en te houden. Deelnemers aan het evenement zijn politici, topsporters, bewoners van Haagse wijken, nieuwe Nederlanders en vertegenwoordigers uit het onderwijs, de zorgsector en het bedrijfsleven.


Voor meer informatie:
Wesley Kokken
070 - 3264000
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Partners:            fonds21           rabobank           kansfonds

Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar 2017:HVK Logo liggend RGB124353 VL LOGO 2017  37001 EVF Logo CMYK  knltb logo rgb lig  KOMPAN NoPayoff CMYK  LOGO Nieuwspoort 2017 284C4064 Logo MA NL RGB mboRijnland logo kleur RGB    DH NL Rgb Comp   min OCW Logo1RO VJ Logo 2 RGB pos op wit x nl