Voorzitter Eerste Kamer opent de Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar

20 mrt 2018

Mr. AnUntitledkieBroekers-Knol, voorzitter van de Eerste Kamer, opent op 6 september a.s. de Grande Finale van de 11e editie van de Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar op het Plein in Den Haag. Deze openingshandeling staat symbool voor de betrokkenheid van de politiek met het jaarlijkse evenement, een informele, laagdrempelige ontmoeting tussen de publieke en private sectoren in de samenleving. Naast de vele sportieve activiteiten is een belangrijk onderdeel van het evenement een debat, met dit jaar als onderwerp Onderwijs en jongeren in een kwetsbare positie. Dit debat vindt plaats in het Internaltionaal Perscentrum Nieuwspoort.

De Grande Finale begint met een primeur: een 5 tegen 5 voetbalwedstrijd tussen journalisten en politici, onder leiding van topscheidsrechter Serdar Gözübüyük. Verder sporten jongerenteams tegen politici, bestuurders en vertegenwoordigers uit het maatschappelijk veld en het bedrijfsleven. Tevens vindt de verkiezing plaats van de Sportiefste Parlementariër 2017. Het evenement wordt besloten met een gezamenlijke maaltijd.

Partners:            fonds21           rabobank           kansfonds

Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar 2017:HVK Logo liggend RGB124353 VL LOGO 2017  37001 EVF Logo CMYK  knltb logo rgb lig  KOMPAN NoPayoff CMYK  LOGO Nieuwspoort 2017 284C4064 Logo MA NL RGB mboRijnland logo kleur RGB    DH NL Rgb Comp   min OCW Logo1RO VJ Logo 2 RGB pos op wit x nl