Dialoog tussen politici en jongeren tijdens Sportieve Opening Parlementaire Jaar 2016

20 mrt 2018

Jongeren willen graag gehoord worden door politici en beleidsmakers en meepraten over jeugdbeleid. Daarom ging gisteren, tijdens een speciale themabijeenkomst, de jongerenraad van de stichting Het Vergeten Kind de dialoog aan met onder meer staatssecretaris van Rijn van Volksgezondheid, verschillende Tweede Kamerleden, diverse burgemeesters en wethouders, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en uit het bedrijfsleven. Deze bijeenkomst, waar de positie van kwetsbare kinderen centraal stond, vond plaats tijdens de 10e editie van de Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar in Den Haag.

Na de bijeenkomst, gepresenteerd door Jamai, ambassadeur van stichting Het Vergeten Kind, gingen politici en jongeren op het Plein sportief de strijd aan tijdens wedstrijdjes voetbal en basketbal. Kamervoorzitter Khadija Arib verrichtte samen met minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie de aftrap. Minister Blok van Wonen en een tiental politici deed fanatiek mee. Daarna vond de prijsuitreiking plaats van het Sportiefste Kamerlid 2016. Dit jaar mag Pieter Duisenberg (VVD) deze eervolle titel dragen.
De dag werd afgesloten met een concert door het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, met gastoptredens van Jamai en Flinke Jongen. Tegelijkertijd werd er door ruim 300 aanwezigen gezamenlijk gegeten op het Plein.

Sportiefste Tweede Kamerlid 2016 verkozen

De prijs voor het sportiefste parlementslid werd voor de tweede maal uitgereikt. Naast Pieter Duisenberg (VVD) waren genomineerd Gert Jan Segers (Christen Unie), Barry Madlener (PVV), Roelof van Laar (PvdA) en Jeroen Recourt (PvdA). Juryvoorzitter Fred Teeven gaf aan dat de winnaar zich in de Tweede Kamer altijd uiterst sportief opstelt in het debat. Daarnaast is de jury onder de indruk van Duisenberg's prestaties als halve marathonloper.

Lustrumeditie en stichting De Sportbank

Het evenement is een initiatief van stichting De Sportbank en werd ditmaal georganiseerd in samenwerking met de Maatschappelijke Alliantie en stichting Het Vergeten Kind. Doel van het evenement is sociaal-maatschappelijke thema's onder de aandacht te brengen en in dat kader bewindspersonen, politici, beleidsmakers, maatschappelijke organisaties, fondsen, bedrijfsleven en burgers met elkaar te verbinden door sport, debat en gezamelijk eten. De lustrumeditie stond in het teken van kwetsbare kinderen.

Partners:            fonds21           rabobank           kansfonds

Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar 2017:HVK Logo liggend RGB124353 VL LOGO 2017  37001 EVF Logo CMYK  knltb logo rgb lig  KOMPAN NoPayoff CMYK  LOGO Nieuwspoort 2017 284C4064 Logo MA NL RGB mboRijnland logo kleur RGB    DH NL Rgb Comp   min OCW Logo1RO VJ Logo 2 RGB pos op wit x nl