JATIZ: Jongeren Academie Talent in Zich
20 mrt 2018

 

Geef jongeren weer een toekomstperspectief

Word vriend van JATIZ

De Jongeren Academie Talent in Zich (JATIZ) helpt jongeren van 17 tot 27 jaar met complexe problemen. Schulden, drugsgebruik, criminaliteit, vaak thuisloos, geen werk, geen schoolopleiding. Jongeren die de aansluiting met de samenleving kwijt zijn. Jongeren zonder toekomstperspectief. Zonder vertrouwen in de wereld om hen heen. Jongeren die de kracht missen om hun situatie zelfstandig aan te pakken.

Wij wachten niet tot de jongeren naar ons komen. Wij doen het anders. Wij zoeken de jongeren op en gaan ze helpen. Dat betekent: vertrouwen winnen, betrokkenheid tonen en ze ervan overtuigen dat ook zij talenten hebben. Dat ze hun leven kunnen herpakken. JATIZ neemt ze mee op talentenreis met als vertrekpunt het invullen van een talentenscan. Met de uitkomsten van de talentenscan gaan ervaren talentcoaches met de jongeren aan de slag. Samen stellen ze een ontwikkelplan op, op weg naar een betere aansluiting met de samenleving. Uit een impactscan, gemaakt door een extern onderzoeksbureau, is gebleken dat inmiddels 60% van onze jongeren weer een zinvolle dagbesteding heeft.

Wilt u hier een bijdrage aan leveren, word dan zelf, of met uw organisatie, vriend van JATIZ. Help deze jongeren. Draag uw steentje bij aan een krachtigere samenleving. JATIZ biedt vier vriendenopties. U kunt kiezen:

1. Een bijdrage vanaf € 50,-

Want elke bijdrage is welkom.

2. Een bijdrage van €595,- 

Jongeren krijgen een maatwerkprogramma en dat levert het volgende op: inzicht in talenten, drijfveren en ambitie. Het geeft een duidelijk beeld van “wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik.”

3. Een bijdrage van €1.250,-  

Net zoals optie 2, met als aanvullende resultaten het opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan, actief oriënteren op dagbestedings-, opleidings- en (vrijwilligers)werkmogelijkheden en het creëren van een veilige omgeving van waaruit jongeren aan de slag kunnen met het ontwikkelen van werknemersvaardigheden.

4. Een bijdrage van €2.790,-

Net zoals optie 3, met als aanvullend resultaat, de concrete invulling van een talent, zoals bijvoorbeeld een cursus of opleiding.

 

 

Kijk en luister even naar vier jongeren die weer meedoen in de samenleving.

 

Schermafbeelding 2016 11 17 om 13.32.13

Bekijk hier onze donateurs

 

Partners:            fonds21           rabobank           kansfonds

Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar 2017:HVK Logo liggend RGB124353 VL LOGO 2017  37001 EVF Logo CMYK  knltb logo rgb lig  KOMPAN NoPayoff CMYK  LOGO Nieuwspoort 2017 284C4064 Logo MA NL RGB mboRijnland logo kleur RGB    DH NL Rgb Comp   min OCW Logo1RO VJ Logo 2 RGB pos op wit x nl