Nieuws

JATIZ ontwikkelt duurzaam financieringsmodel

20 mrt 2018

JATIZ gaat op basis van de concrete resultaten die geëffectueerd zijn sinds de oprichting in 2013  een duurzaam financieringsmodel ontwikkelen. Een eerste stap op deze langetermijn doelstelling is een gerealiseerde impactscan, die is uitgevoerd door de Stichting Society Impact in Den Haag. In deze impactscan is geïnventariseerd:

  • het effect dat JATIZ realiseert voor de jongeren op hun leefsituatie en hun toekomstkansen
  • of deze effecten daadwerkelijk het gevolg zijn van de interventie van Jatiz
  • of de behaalde effecten van JATIZ aantoonbare baten opleveren voor bedrijven,  overheden en andere relevante organisaties en een concrete aanleiding kunnen zijn om deel te nemen in een vorm van impactfinanciering met JATIZ.

De impactscan gaat uitgebreid in op het beleid en de veranderstrategie van Jatiz, de ervaringen en de resultaten van de afgelopen jaren, de te realiseren maatschappelijke effecten en waarden met de daaraan gerelateerde baten en hoe deze incasseerbaar te maken.

De impactscan presenteert drie cases, waarin in wordt in gebracht:

  • het maatschappelijke effect
  • wat Jatiz aantoonbaar heeft bereikt
  • wat de waarde is van het bereikte effect
  • voor welke externe partij deze waarde relevant is
  • op welke termijn deze waarde wordt gerealiseerd

JATIZ gaat de positieve resultaten van de impactscan presenteren aan instanties die baat kunnen hebben bij de begeleiding van JATIZ. Dat zijn organisaties die actief zijn in onder meer de sectoren zorg, wonen, schuldsanering, verslavingszorg en justitie. Maar ook gemeenten, ministeries en fondsen wiorden geinformeerd. Daartoe zal JATIZ per instantie in kaart brengen in hoeverre de maatschappelijke impact van JATIZ past in het beleid van deze instanties. Jatiz gaat daarvoor met de betreffende instanties de randvoorwaarden verkennen op basis waarvan Jatiz een financieringsmodel kan ontwikkelen. Deze verkenning zal gebeuren door middel van een zogenaamde doorbraaksessie met de instanties.

Voor nadere inlichtingen:

Mariska Raaijmakers, T: 070-3264000, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of Suzanne Ijsselmuiden, T: 063308637, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Partners:            fonds21           rabobank           kansfonds

Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar 2017:HVK Logo liggend RGB124353 VL LOGO 2017  37001 EVF Logo CMYK  knltb logo rgb lig  KOMPAN NoPayoff CMYK  LOGO Nieuwspoort 2017 284C4064 Logo MA NL RGB mboRijnland logo kleur RGB    DH NL Rgb Comp   min OCW Logo1RO VJ Logo 2 RGB pos op wit x nl