Jongeren uit Haagse Stadsdeel Escamp op talentenreis

20 mrt 2018

Tien kwestbare jongeren met een grote afstand tot de samenleving woonachtig in het Haagse Stadsdeel Escamp gaan deelnemen aan een talentenreis en worden begeleid door de talentcoaches van Jongeren Academie Talent in Zich (JATIZ), een programma van SOVIC. De deelnemende jongeren in de leeftijd van 17 tot 27 jaar kampen over het algemeen met meervoudige problemen, waaronder bijvoorbeeld een instabiele woonsituatie, voortijdige schoolverlating, het ontbreken van diploma, geen zinvolle dagbesteding, verslaving, contact met justitie. Doel van deze talentenreis is de jongeren hun talenten te laten ontdekken, hun levensstijl te verbeteren en toe te werken naar een beter toekomstperspectief.

Deze talentenreis voor jongeren sluit aan bij het beleid van de gemeente Den Haag om de sociaal-maatschappelijke omstandigheden in de wijk te verbeteren. Daarbij wordt niet alleen aandacht besteed  aan de zorgen en vraagstukken die een rol spelen in het stadsdeel, maar ook aan de kansen, mogelijkheden, potentie en inzet van de bewoners. Een positieve bijdrage leveren door deze joingeren aan hun wijk speelt in dat verband een belangrijke rol. Aansluitend aan de gemeentelijke beleidsvisie, is SOVIC begin 2015 in het stadsdeel begonnen met het organiseren van jongerenresto’s, samen met Resto van Harte en de Stichting Building Better People. Via deze bijeenkomsten en in samenwerking met partners zijn de jongeren geselecteerd die deelnemen aan de talentenreis.

De talentenreis duurt zes maanden. Gedurende die tijd krijgen de jongeren inzicht in hun drijfveren en karaktereigenschappen en leren ze hoe ze deze positief kunnen inzetten in hun dagelijks leven. Ze gaan bijvoorbeeld werken aan hun persoonlijk toekomstplan, leren hun administratie bij te houden, gaan aan de slag met sollicitatievaardigheden, brengen hun eventuele schulden in kaart, gaan meer bewegen, gezonder eten en zelf afspraken maken voor bijvoorbeeld  een snuffelstage. Ook krijgen ze de mogelijkheid een cursus of workshop te volgen en krijgen ze de beschikking over een budget van 500 euro. Dit budget kan worden besteed aan zaken voor het ontwikkelen van hun talenten op weg naar de realisatie van hun droom. Tevens worden bijeenkomsten georganiseerd waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en van elkaar kunnen leren.

Voor meer informatie:

Mariska Raaijmakers

070 3264000

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

23944934385 08d8e4eae6 z

Partners:            fonds21           rabobank           kansfonds

Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar 2017:HVK Logo liggend RGB124353 VL LOGO 2017  37001 EVF Logo CMYK  knltb logo rgb lig  KOMPAN NoPayoff CMYK  LOGO Nieuwspoort 2017 284C4064 Logo MA NL RGB mboRijnland logo kleur RGB    DH NL Rgb Comp   min OCW Logo1RO VJ Logo 2 RGB pos op wit x nl