Veertig jongeren uit Amsterdam West gaan op talentenreis

20 mrt 2018

Veertig kwetsbare jongeren uit het Stadsdeel Amsterdam West nemen deel aan een talentenreis worden begeleid door de talentcoaches van Jongeren Academie Talent in Zich (JATIZ), een programma van Stichting SOVIC. Deze jongeren, tussen 17 en 27 jaar, kampen over het algemeen met meervoudige problemen, zoals bijvoorbeeld instabiele woonsituatie, voortijdige schoolverlating, geen zinvolle dagbesteding, verslaving, contact met justitie en hebben weinig tot geen toekomstperspectief. Hierdoor hebben de jongeren een grote afstand tot de samenleving.

Gedurende de talentenreis wordt er gekeken naar hun talenten en kansen en niet naar belemmeringen en problemen. Deze positieve insteek heeft effect op hun motivatie, zelfvertrouwen en zelfstandigheid. De jongeren krijgen een duidelijk inzicht in hun talenten, drijfveren en ambitie en antwoord op de vraag wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. De afstand tot de samenleving wordt hierdoor kleiner en vergroot daardoor de slagingskans van vervolgstappen naar (arbeids)participatie.

De JATIZ-talentenreis bestaat uit een intake, talentenscan en een beroepen-, activiteiten- en interessescan. Daarna volgt een persoonlijk terugkoppelingsgesprek met een JATIZ-coach, waarin een vertaling wordt gemaakt van de bevindingen uit de scans naar de belevingswereld van de jongere. Deelname aan de talentenreis is een aanvulling op de begeleiding van Streetcornerwork, Sportbuurtwerk en IJdockzz. Deze organisaties werken reeds met de jongeren in het Stadsdeel Amsterdam West.

 

Voor nadere informatie:

Mariska Raaijmakers
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
070 3264000

Partners:            fonds21           rabobank           kansfonds

Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar 2017:HVK Logo liggend RGB124353 VL LOGO 2017  37001 EVF Logo CMYK  knltb logo rgb lig  KOMPAN NoPayoff CMYK  LOGO Nieuwspoort 2017 284C4064 Logo MA NL RGB mboRijnland logo kleur RGB    DH NL Rgb Comp   min OCW Logo1RO VJ Logo 2 RGB pos op wit x nl